tisdag 9 oktober 2018

Hembakat fröknäcke


Trodde det skulle vara svårt att göra eget fröknäcke, men efter att jag testat det här receptet för första gången i våras, så bakar jag numera fröknäcke med jämna mellanrum. Så enkelt och så himla gott!




1 dl sesamfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1 dl majsmjöl, 
1/2 dl linfrön, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja, 2 dl kokande vatten.


Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla i 20 minuter. Bred ut på på bakplåtspapper, strö över flingsalt och grädda mitt i ugn,  150 grader ca 40-50 min. Det kan behövas längre gräddningstid beroende på ugn, brödet ska kännas sprött och inte segt när det är klart, men håll koll så det inte bränns. För att få ut smeten fint och tunt kan man lägga ett bakplåtspapper ovanpå och stryka ut smeten över plåten.



NYGRÄDDAT FRÖKNÄCKE

Bara en massa nyttigheter <3

M.U.M.S




2 kommentarer:

  1. Aaaah vad sugen jag blev nu, älskar fröknäcke men nu var det ett tag sedan maken bakade sådant :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattis: Ja det är verkligen supergott! :D

      Radera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3