söndag 31 januari 2016

Mat över öppen eld



Det är alltid lika trevligt att äta ute och allt smakar ju dessutom så mycket godare utomhus. Men det är inte alltid så lätt att veta vad man ska laga till för mat, så nu har jag bestämt mej för att testa att laga lite olika maträtter över öppen eld. I fredags blev det "Pastafräs" en enkel men god rätt som passade utmärkt att laga till på jägarstekpannan från Muurikka.




Ingridienser till en snabblagad och god pastarätt


"Fjällripans Pastafräs"

1 portion

1 1/2 dl Fullkornsskruvar-1 morot-1 liten rödlök-1 näve solrosfrön-aromat och vitlökspulver-olja

Skiva moroten med osthyvel, skär lök i tunna skivor och fräs i olja tillsammans med solrosfröna. Krydda med aromat och vitlökspulver och blanda till sist ner pastan. Klart!



Friluftsmat
Finare kök får man väl leta efter!

Mat över öppen eld




Tips på andra maträtter över öppen eld

Sommarspagetti på Muurikka
Plättar på Muurikka
Rårakor på Muurikka


4 kommentarer:

  1. I absolutely agree with you that eating outside is always a great experience. Lovely photos about your stay in the Tentipi, in the other posts too. :)

    SvaraRadera
  2. oppskriften må jeg prøve, takk for det :-)

    SvaraRadera
  3. - Halloj i norr.
    - Det där såg gott ut. Det borde man ju kunna äta
    även om man inte sover i en snödriva....:o)
    - Härliga bilder från ditt vinterlandskap !
    Hälsar "Henning" och Blondinen

    SvaraRadera
  4. Takk for tips og oppskrift - må prøves.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3