söndag 29 mars 2015

Hallongrottor


 Hallongrottor med marsanpulver


Blev bjuden på hallongrottor av en jobbarkompis häromveckan och jag hade faktiskt aldrig smakat dem förut, men de var så goda att jag var bara tvungen att leta upp receptet och baka dem själv. Perfekt till utflyktsfika, enkla att göra och såå mumsiga! inte minst degen...:D




250 gram smör-1,5 dl socker-4 dl mjöl-
1 dl marsanpulver-1,5 tsk bakpulver-1,5 dl sylt 

40 st

Rör ihop socker och smör poröst, blanda i övriga ingridienser och forma till två längder. Dela varje rulle i tjugo bitar. Forma kulor och lägg i små muffinsformar. Tryck ut en liten grop i varje kula och klicka i en dutt sylt


Gräddas 20 minuter i 175 grader

4 kommentarer:

  1. Hhhmm, they look so yummy. And sinc I do love hallon it's absolutely what I would like to eat right now! Thanks for the recipe. :)

    SvaraRadera
  2. Ett ännu enklare recept är "sega hallonrutor", men vad många glömmer i recepten är att den skall svalna under en uppochnervänd plåt för att bli riktigt seg!

    SvaraRadera
  3. Kurt: Tack för tipset! Ska kolla upp recept på sega hallonkakor :D

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3