Bakade glödkakor häromdagen :D
Brödnaggen gjorde jag för några år sen, då jag sett ett program om luffarslöjd :D
Mmmm, alltid lika gott med nygräddat bröd och en rejäl smörklick!
7 dl mjölk/vatten-1 dl olja-1 dl sirap.1 tsk salt-
1 påse torrjäst-1 dl rågsikt/kornmjöl.12-13 dl vetemjöl
Låt jäsa 40 minuter.Kavla ut i 10 tunna kakor-Nagga/kruskavla
Grädda i torr stekpanna på spisen eller på Muurikka över öppen eld
(gräddas på en sida och ev en kort stund på¨den andra)
Frys in efter de svalnat
Hej!
SvaraRaderaTack för det receptet, för det ska jag testa vid tillfälle. //Urban
Mums...liknade lite stekpannebrödet jag brukar baka.
SvaraRaderaTjingelingen från Rantamor, förresten har bakat havrerutorna i långpanna flera gånger, en favorit, så tack för receptet.
They look so delicious. I would like to bake them. What kind of molasses did you use?
SvaraRaderaRantamor: Ja just det, det kanske är samma bröd, men med ett annat namn... Vad kul att ni gillade mina havrebröd!! :)
SvaraRaderaAllesistgut: Its a common syrup made from rawsuger and I used a light one /Susanne
det ser deilig ut !
SvaraRaderaSka jag testa idag
SvaraRaderaOj - de ser kjempe gode ut.
SvaraRaderaTakk for tips og oppskrift.
Ha en finfin lørdag.
MMM... det ser gott ut med brödet o smörklicken!
SvaraRaderaUnderbara vinterbilder i ditt förra inlägg.
Ha en fin söndag /Bea