måndag 16 september 2013

Godaste vinbärspajen


I år hann jag inte plocka in några vinbär, eftersom fåglarna redan hade hunnit tömma busken. Men jag har fortfarande kvar en hel del sen förra hösten, så häromkvällen bakade jag min godaste vinbärspaj och sen gick vi upp till vindskyddet på berget och fikade. Såna där små stunder som förgyller :)




Häll ut ett lager med röda eller svarta frysta vinbär i en smörad rund pajform, strö över socker och lite potatismjöl. Vispa ihop smeten, bred smeten över bären och grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Serveras med eller utan vaniljvisp och ät å njut!

(Dubbelsats i långpanna)


 

10 kommentarer:

  1. Mums... paj är alltid gott!
    Tack för recept-tipset!
    Kram /bea

    SvaraRadera
  2. tusen takk, det må jeg prøve :-)

    SvaraRadera
  3. alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

    SvaraRadera
  4. - Halloj i norr.
    Det där såg ju riktigt läckert ut....
    - Underbara bilder de senaste dagarna Susanne !
    - Ha en fortsatt bra dag !
    Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
  5. Oj det ser godt ut! hmm kunne tenkt meg å gå på tur med deg - du har alltid med deg så mye smaskens :-)

    SvaraRadera
  6. This looks so delicious. I could really eat one (or more) pieces of that paj.
    I hope you had a nice stay in the woods today.

    SvaraRadera
  7. Mumms säger Teresia engelhardt :D

    SvaraRadera
  8. Så både spennende og veldig godt ut:) kanskje jeg må prøve:))

    SvaraRadera
  9. Mums - denne recepten på prøves ;D

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3