"Livet är för kort för att inte levas! Så lev, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad.

FJÄLLRIPANHej och välkommen till Fjällripans blogg! 

Mitt namn är Susanne Lind. Jag är 48 år, gift med Micke och mamma till Teresia 27, Oliver 24, William 17 och Nils 14 och tillsammans med Munsterländern Najo och katten Sally så bor vi i ett hus strax utanför Örnsköldsvik (förutom de äldsta två barnen som är utflugna). Längtan efter ett liv närmare skogen är dock stor och planen är att flytta till vår stuga inom något år.
I den här bloggen vill jag främst dela med mej av mina naturupplevelser och äventyr i skogen, vid havet och på fjället. Jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen, men på senare år har behovet vuxit sej starkare och jag vistas en stor del av min lediga tid i skog och mark.

Mina intressen är jakt, friluftsliv, fotografering, vandring, längdskidåkning & snöskovandring, kajakpaddling, cykling, (löpning), resor, fågelskådning och inredning mm och HÄR har jag skrivit ner lite om mina tankar kring friluftslivet och hur det gick till när jag hittade mej själv i naturen och började syssla med ett mer aktivt friluftsliv.Jakt och fiske har jag vuxit upp med, så har det alltid funnits där naturligt, men det var först 2008-09 som jag tog jägarexamen och det efter att jag följt med min bror på ripjakt till fjällen. Jag blev helt betagen av denna jaktform och 2009 skaffade jag också min stående fågelhund Najo, en kleiner Munsterländer. Sedan dess har vi haft många fina turer i både skog och fjäll, men som nybörjare är det många nya saker att lära sej och man ställs hela tiden inför nya utmaningar. Rippremiären 2013 var dock en stor vändpunkt, då jag äntligen fick skjuta min första ripa :))
Fotografering har också blivit ett allt större intresse med åren. Tidigare har jag mest fotat lite sporadiskt på familjen och vid speciella händelser, men i och med att jag började med den här bloggen så har fotograferandet ökat och numera hänger kompaktkameran (Canon Powershot SX720) allt som oftast runt halsen. .
 • Under året 2013 gav jag mej själv en utmaning att sova ute minst en natt per månad och det resulterade i 40 utenätter. Det gav mersmak och jag drömmer om att bo i tält under en längre tid någon gång i livet...

 • Fortsatte att sova ute minst en natt i månaden under 2014, och målet var att att få ihop 50 övernattningar, vilket slutade med 52 underbara utenätter! 

 • Under 2015 hade jag inget bestämt mål med ett visst antal nätter, förutom att sova ute minst en natt i månaden. Det resulterade i 25 utenätter och med över 40 nätter i husvagnen, ca 20 nätter i vår nya stuga och 7 nätter i fjällstuga så kan jag ju bara konstatera att jag sovit hemma väldigt lite det här året!! speciellt med tanke på att jag även jobbat 120 nätter!

 • Jag har sedan fortsatt att sova ute "minst en natt i månaden" under 2016, 2017, 2018 och precis som föregående år, utan ett bestämt mål med antal nätter. Det blir så många det blir, huvudsaken är att det görs med glädje och inte blir något tvång...
-Men det är nog ingen risk, då jag verkligen älskar att sova ute!Susanne Lind
Reportaget i Örnsköldsviks Allehanda


I november 2014 fick jag vara med på ett reportage i Örnsköldsviks Allehanda, under en tältnatt vid Dalsjöfallet  och det var riktigt roligt, men även nervöst, då det förutom intervjun och sällskap under en av mina utenätter även filmades för webb-TV!


Inslaget på webb TVOm du vill komma i kontakt med mej så kan du maila mej på :

fjallripan.nu@hotmail.com 


Jag finns även på Facebook som:

FJÄLLRIPAN  på Facebook och på INSTAGRAM 

Susanne Lind
Tältnatt vid havet

Snöskotur med övernattning

Mina älskade barn! <3

Susanne LindSusanne Lind

Susanne Lind
5 kommentarer:

 1. Mari Mohede Bergh26 januari 2014 23:37

  Vilken underbar BLOGG du har!
  Verkligen inspirerande för en SKÅNE tös som mig.
  Dina bildet är underbara och jag kommer att fortsätta följa dig.

  48-årig 2-barns mamma som älskar att vara ute i naturen.

  SvaraRadera
 2. Å TACK! så roligt att höra :))

  SvaraRadera
 3. Så fin blogg du har, bor själv i öknen så det här underbart att läsa om! Jag ser fram emot att flytta hem till Sverige så småningom och blir glad ända in i själen när jag ser så vackra bilder, tack!

  SvaraRadera
 4. Oj hade helt missat din kommentar, Amanda!
  TACK så mycket! Så kul att höra! :D

  SvaraRadera
 5. Tack för fina vandringstips, var till hummelvikens naturreservat nyligen, mycket fint, har du något annat tips där det går att gå en dagstur i rundslinga nära Örnsköldsvik?

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning :)

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan 🌿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...