fredag 4 november 2016

Kalvjakt i oktober


I lördags satt jag på pass med gubben och vi hade ett strålande väder, med sol, någon minusgrad och frost på backen. Det dröjde inte länge förrän hunden fick upp en älg neråt byn och vi hörde även några skott från grannmarken, men annars var det lugnt och det blev lite kallt när man satt stilla. Så vi passade på att testa det nya vedköket, tillverkat av IKEAS bestickställ och det var verkligen ingen dum grej!




Väntar med spänning att en älg ska passera

Korvmacka och kaffe i älgtornet


Ett första test av vedköket/ IKEAs bestickställ

Varmt och skönt för frusna fingrar


"IKEA HOBO STOVE"


Vedköket är väldigt lätt och behändigt att ta med sej, 
och en fördel är ju att man inte behöver släpa med sej något bränsle. 

Men man får fylla på med småpinnar hela tiden för det brinner fort ut
...fast å andra sidan så kan man ju stoppa i lite kraftigare pinnar 
eller än bättre,  tjärved om man hittar det! :D




Vid ettiden var det dags att byta pass och då åkte jag tillbaka till stugan, medan de andra var ute och jagade några timmar till. Hunden var efter en älg hela tiden, men det blev ingen fälld. På kvällen hade vi sen bjudit in två av jägarna, Hasse och Leif med fruar på middag, älggryta med kantareller och vinbärskaka till efterrätt och vi fick en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Nästa dag följde William med Micke och Nils fick sitta på pass med Hasse. De hamnade på samma plats som vi hade suttit på dagen innan och det dröjde inte länge förrän det kom tre älgar och Hasse lyckades skjuta en kalv. Så kul för Nils att vara med och se!


Nils och Hasse


William och den fina älgkalven


2 kommentarer:

  1. Ni lever i spännande tider nu med älgjakt. Här nöjer vi oss med att köpa 20kg älgkött varje år och är hellycklig för att jägarna är igång och tar vara på detta härliga kött.
    Kan tänka mig att ni njöt på kvällen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hantverkarglädje: Ja det är så otroligt roligt att "vi" fått en plats i jaktlaget! och så härligt att fylla frysen med det finaste köttet! :D

      Radera

Tack för DIN kommentar! :)

Ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.