onsdag 1 juni 2016

Rabarberpaj med hemgjord vaniljsås



Firade första sommardagen med en rabarberpaj. Götteligöttgött! :D







Receptet på pajen och vaniljsåsen hittar du här nedan under gillaknappen "Läs mer"...



RABARBERPAJ

Ingridienser:
  • 500 g rabarber
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
Deg:
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g smör/margarin

Sätt ugnen på 225°. Blanda skivad rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela över rabarbern och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.


VANILJSÅS
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker (kan ersättas med 1/4-1/2 tsk äkta vaniljpulver)

Vispa ägg och mjölk i en kastrull och tillsätt socker och vetemjöl under vispning, men vänta med vaniljsockret. Låt såsen sjuda upp under ständig vispning och tillsätt vaniljsockret när såsen svalnat. Späd såsen med lite mjölk eller grädde om den fått för tjock konsistens


5 kommentarer:

  1. Sommarens gulkant med rabarber i olika former. Ser gott ut och vackert upplägg :)Kram bea

    SvaraRadera
  2. Å, dette ser godt ut. Idag fikk jeg masse rabarbra av en venninne. Fikk også to rabarbra-røtter! Jeg så en oppskrift på Rabarbra-sirup! Men med så mye så kan jeg lage begge deler! Klem fra Birte

    SvaraRadera
  3. Smuldre-pai eller Crumble-pie - er sååå godt - jeg lager den ofte med blåbær - om høsten - men nå fikk jeg lyst til å lage den med rabarbra!! Herlig - takk for tipset!

    SvaraRadera
  4. I love rhabarber cake and yours looks so tempting. :D

    SvaraRadera
  5. Ja den såå veldig god ut!!Mye bedre enn den jeg laget!Flott innlegg!Susanne! :)))

    SvaraRadera

Tack för DIN kommentar! :)

Ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.