torsdag 14 januari 2016

Vinterpromenad vid MunkuddenTog en promenad längs havet vid Munkudden igår och det har nu bildats en hel del läckra isformationer längs stranden. Över fjärden ligger endast en tunn isskorpa, men håller kylan i sej så kanske det finns hopp att det fryser till. Skulle vara härligt att kunna ta en skidtur på havsisen! Apropå skidor så har det förutom en kort tur på Tegsnäsarna häromdagen, inte blivit nån åkning för mej ännu. Av förklarliga skäl visserligen, då det helt enkelt inte funnits tillräckligt med snö. Men till veckan ska jag ut, oavsett om det finns några spår eller inte, för nu är det dags att börja jobba på att komma i bättre form! och då finns det ju inget bättre sätt än att åka längdskidor. Men nu väntas först nattjobb, hela helgen lång!


Skönt friskt med -14 minusgrader


Spännande islandskap
Najo spanar ut över Gullviksfjärden

Lite kallt om tassarna11 kommentarer:

 1. Men så häftigt! Riktigt så kallt har vi ju inte här i Skåne, men jag är sååååå tacksam att vi alls har någon snö. Många som klagar på den och vill ha vår, det kan jag inte förstå. Varje årstid har sin tjusning ju. Jag är nyfiken på hur du tar dig till dina härliga ställen, vilken är den längsta respektive kortaste sträckan du kör bil till för att komma dit? En annan fråga är om du (eller kanske nån hjälpsam läsare här) kan tipsa om något bra liggunderlag. Jag vill så himla gärna kunna sova i tält, men har inte tillräckligt bra liggunderlag, tycker jag får ont i höfterna och ryggen när jag försöker. Vill ju inte det ska ta för mycket plats heller om jag nu vill börja vandra (och tälta) lite mer.

  Igen, tack för en fin blogg :)

  SvaraRadera
 2. Sara: Ja visst är det härligt med vinter! Förstår inte heller de som klagar på snön, speciellt då den knappt kommit här uppe än... Hoppas innerligt på mycket snö framöver! :D

  Vissa platser ligger inom gångavstånd, då vi bor nära både havet och skogen. Men det blir ju en del bilkörning, då jag gillar att variera mej och gärna besöker nya platser. Till just det här stället är det en mil, men det är inte ovanligt att det blir ca 5-10 mil sammanlagt ibland mer. Jag sitter ofta och tittar på kartan efter nya ställen, ibland blir man stoppad av en vägbom och får snopet vända tillbaka. Men då brukar det oftast dyka upp nåt annat spännande ställe :D

  Ang liggunderlag så använder jag Thermarest Trail Pro L och jag är mycket nöjd med det! Ligger skönt på både sida, rygg och mage på det. På vintern lägger jag vanliga liggunderlag under som extra isolering samt ev granris och det funkar toppen!

  Maken har ett Exped Downmat 7 och på det ligger man som en kung! Men jag gillar personligen inte att det ska handpumpas...jag har helt enkelt alldeles för dåligt tålamod för det! Thermarest är självuppblåsande, enl min erfarenhet får man dock alltid blåsa i det sista med munnen men det är snabbt gjort!

  Mvh Susanne

  SvaraRadera
 3. så herlige is landskaps bilder !!!

  SvaraRadera
 4. Thesse ice shapes are very impressive. And I love the light. More cold is coming to us from you in the North. Maybe we get some snow, too.
  Have a lovely weekend! :D

  SvaraRadera
 5. - Halloj i norr.
  - Vilka underbara vinterbilder !
  Här nere har vi kyla, men tyvärr ingen snö.
  - Ha en bra avslutning på veckan !
  Hälsar "Henning" och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 6. Hallå! Måste bara säga att du inspirerar verkligen till ett vardagsliv ute i vår underbara natur! :) tälta är ju helt underbart, men jag har ett problem, jag fryser nästan alltid... Skulle du inte kunna berätta vad du har för utrustning/kläder/liggunderlag/sovsäck både sommar och vinter i något inlägg framöver? Det skulle jag verkligen uppskatta om du har tid :) Ha en underbar dag! /Gammal Öviks bo

  SvaraRadera
 7. He, he. Just nu tycks vi har nästan lika mycket vinter som ni uppe i norr. Bara att njuta av sagolika landskap medan det varar.
  Njuter av bilden på Najo framför istapparna, ser riktigt häftig ut.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 8. Sofia: Vad kul att höra!! Ska försöka skriva ihop ett inlägg om min utrustning inom kort :) /Susanne

  SvaraRadera
 9. Fantastiska bilder du delar med dig av.

  Nu längtar även jag UT, ut i den friska luften.

  Ha det fint !

  SvaraRadera
 10. Skjønn hund i vakkert landskap! Jeg ser kulden i bildene og du fanger virkelig stemningen i bildene dine! Ønsker deg en deilig søndag! Klem fra Birte

  SvaraRadera
 11. Hi Susanne,
  marvelous photos of your walk and this fabulous winterlandescapes in ice and snow. So beautiful !
  Best regards, Synnöve

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...