"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

tisdag 19 januari 2016

Vinterlunch på Muurikkan


Efter fem arbetsnätter var det verkligen skönt att komma ut idag! Termometern visade på 13 minusgrader och det var så fint med all snö som kommit under helgen. Kom iväg lite sent, då jag råkat sova för länge, så jag gick bara ut till vindskyddet vid Sandlågan där det blev Sommarspagetti, som är en av mina favoriträtter till lunch. Hade förberett ingredienserna hemma,  för att testa att laga till det på Muurikkan och det gick bara finfint!


Vindskydd vid Sandlågan


Mmm, sommarspagetti smakar minst lika bra på vintern!

Mitt kök i skogen

Lilltanten ;D




Sommarspagetti

2 portioner

Spagetti
1 tsk olja
1 rödlök
6-8 coctailtomater
1 citron
lite vatten
1/2 buljongtärning
125 g Mozarella


Koka spagetti

Fräs finhackad lök i olja, riv över citronskal och citronsaft.
Tillsätt lite vatten och buljongtätning som får koka ihop.
Lägg i halverade coctailtomater, rör ner pastan och blanda till sist ner strimlad mozarellaost och låt allt bli genomvarmt.

Voila, Bon Appetit!



13 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift. Takk for inspirasjon. Så skjønn hund du har. Godt den fikk låne dun-jakken din. Ønsker deg en deilig uke. Klem fra Birte

    SvaraRadera
  2. Vakker plass og den sommerspaghettien virker nydelig!

    Ja og så hunden er jo aldeles herlig!

    Ønsker deg en fin uke med masse tur Fjellripen!

    hilsen Anita

    SvaraRadera
  3. Lykke til med jakt Susanne, hunden er så søt :-)

    SvaraRadera
  4. That spaghetti looks really good. That is a fine meal for a winter hike & camp out. Hope you enjoyed yourself.

    SvaraRadera
  5. It looks so yummy. Must taste really great outside!

    SvaraRadera
  6. Hello Susanne.
    Du machst einem Mut in die Natur zu gehen. Mit Zelt und Rad bin ich selber nur im Sommer unterwegs. Schade, dass es bei blogspot keinen Linke it - Button gibt. Ich werde deine Seite oft besuchen! Grüße aus dem Gebirge (in Österreich).

    SvaraRadera
  7. You clearly know how to survive :-)

    SvaraRadera
  8. Ojojoj så vansinnigt gott och mysigt det ser ut! Tack för receptet :) Har du ved med dig ut själv eller hittar du på plats? (Frågar en friluftsnovis :))

    SvaraRadera
  9. Jammi - dette må prøves! Takk for oppskrift - og flotte bilder fra turen.

    SvaraRadera
  10. - Halloj i norr.
    - Så perfekt med Sommarspagetti i kylan och snölandskapet.
    Kanonfina bilder både på mat och söt hund.
    - Ha en fortsatt fin vecka !
    Hälsar "Henning" och Blondin-Ida....:o)

    SvaraRadera
  11. Sara: Jag tar oftast med mej ved, iallafall på vintern. Är vi i skogen brukar vi också leta upp en tjärstubbe. Det doftar ju så gott!

    (Vid många vindskydd brukar det finnas förråd med ved, men man vet ju aldrig om det är slut så det är lika bra att ta med sej)

    På sommaren däremot är det ju så mycket lättare att hitta pinnar och träbitar, så då brukar jag inte ta med mej nån ved :)

    SvaraRadera
  12. Må si at jeg jo mer jeg leser å ser i bloggen din så blir jeg imponert. Fint med oppskrifter på mat også. Flotte bilder og stemninger fra alle dine turer
    Håvard

    SvaraRadera
  13. Håvard: Tack så mycket! Vad roligt att höra att du tycker om det :) /Susanne

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3