"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

fredag 29 november 2013

Rösterna rullar in :)


Så var sista jobbarnatten gjord och det ska bli så skönt med ledig helg! Jag har knappt hunnit vara ute något, förutom korta kvällspromenader med Najo och det har blivit alldeles för mycket tid vid datorn, i jakt på röster. Jag har väl aldrig skrivit så många meddelanden och statusar på Facebook som den senaste veckan och det börjar kännas lite tjatigt. Men det har gett gott resultat och rösterna rullar stadigt in. Om det sen räcker hela vägen återstår att se :))


Passerade 1000 nu på morgonen, tjoho!



Som ni ser behövs det ännu en del röster för att komma vidare, men tävlingen pågår fram till den 10 december och rätt som det är så dräller det in en massa röster! Sen tror jag att om killen som leder vinner så ökar chansen att en tjej blir utvald som andra person av Fjällrävens jury, så jag hoppas på det!


 HÄR är mitt bidrag...

måndag 25 november 2013

En tur till isgrottan


Tog en tur uppe på berget i det fina vädret på förmiddagen och vi passade på att göra ett besök i isgrottan. Istapparna börjar växa till sej och det är så otroligt fascinerande hur vackra konstverk som skapas av isen! Snart kommer hela grottan att vara igentäckt med bara en liten öppning som man kan gå in i och förra vintern gjorde jag ju upp en eld därinne och hade det så himla mysigt i vinterkylan!











Jag behöver DIN röst! :)


Tävlingen om en plats i Fjällräven Polar fortsätter och jag ligger fortfarande kvar på tredje plats av 148 svenskar! Det trodde jag aldrig när jag skickade in min ansökan och jag är så glad att så många engagerat sej och hjälpt mej komma så här långt! Men tävlingen fortsätter ända fram till den 10 december så mycket hinner förändras och jag behöver ännu fler röster för att ha en chans att ta mej till första platsen!

Det skulle ju vara en helt fantastisk upplevelse att åka med hundspann de 330 km genom fjällvärlden!! och det är en svindlande känsla att endast två personer står i vägen för att jag ska få uppfylla den drömmen!! 




Så klicka bara på länken och tryck rösta :))


 

fredag 22 november 2013

Korta och mörka dagar...


Har haft fullt upp med att fiska efter röster till höger och vänster, så det har inte funnits mycket tid till varken fotografering eller bloggskrivande. Det tar en hel del på krafterna(!) att ragga efter röster och hade jag vetat om det i förväg så vete katten om jag hade ställt upp. Men jag har kommit så mycket längre i tävlingen än vad jag någonsin kunnat drömma om, så jag kan ju inte ge upp nu!

Tog iallafall med mej kameran på en liten promenad ute vid Nyänget innan jobbet idag och klockan var bara två, men solen var redan på väg att försvinna bakom bergen. Tänk att man glömmer bort från år till år hur mörka och korta dagar det är den här tiden på året. Nu börjar det bli hög tid att snön kommer!










tisdag 19 november 2013

Ännu en natt i det fria


Strax efter tre i går eftermiddag hämtade jag upp syrran och så åkte vi ut till havet för att tillbringa ännu en november natt i det fria. Eftersom det var mulet, så blev det snart mörkt och det var nätt och jämnt att vi hann sätta upp vindskyddet. Det blåste även ganska mycket där ute och vågorna brusade ljudligt när de rullade in mot stranden, men vi hade det skönt och mysigt i skydd av träden. Lite senare kom även Teresia och vi gjorde middag på spritköket och satt sedan och pratade och skrattade hela kvällen lång och precis när vi krypit ner i säckarna så började det regna och fortsatte sen hela natten....




Josefine vid elden



Köttfärssås på burk, snabbmakaroner och majs!


Fetaost, pesto och körsbärstomater :))




När vi vaknade så var allt väldigt blött, då regnet runnit in och blött ner både liggunderlag och sovsäckar. Men vi var fortfarande torra inuti säckarna, så någon nöd gick det då inte på oss. Men det hade ju varit ett problem med de våta sovsäckarna om vi skulle ha stannat fler nätter, så man får vara noggrann och se till att vindskyddet skyddar tillräckligt för eventuellt väderomslag när man ligger ute så här:))


Spår efter nattens vågor



Tripp, trapp, trull


Att sova under en presenning ger en så mycket större frihetskänsla än att ligga i tält!   

Så mysigt att kunna ligga och titta på elden och stjärnhimlen en klar natt...


Nu har jag för övrigt fått ihop 38 utenätter hittils iår, 
så målet med sova ute 40 nätter kommer nog att hinnas med :)


måndag 18 november 2013

Vinnare i Fjällräven Polar 2014?




Tack till er som röstat!! och hoppas att fler vill gå in och titta på mitt bildspel och ge mej en eller två röst/er. Den 10 december avgörs vem som vunnit och jag hoppas ni har överseende med att jag tjatar om detta fram tills dess. Ligger nu på andra plats av 80, bland de svenska deltagarna! Än är det dock en lång bit kvar till första plats, men det sista som överger en är hoppet och jag hoppas verkligen att jag vinner Fjällräven Polar och får åka iväg på detta storslagna äventyr!


Vill också påminna om att man kan rösta dubbelt, både via dator och mobiltelefon :))

söndag 17 november 2013

Vackra Skags Udde!


I natt drog stormen Hilde in från Norge och även om vi inte drabbades allra värst så blåste det stundvis så mycket att det skallrade i hela huset. I morse hade det dock bedarrat och solen sken på blå himmel, så vi bestämde oss för att åka ut till Skags udde och på vägen dit syntes flera träd som blåst omkull under nattens oväder. Vi hade hoppats på  höga vågor, men havet var förvånansvärt lugnt trots att det fortfarande blåste ganska kraftigt där ute. Men det var härligt att få lite solljus på sej och vi fick en skön promenad på klipporna...














lördag 16 november 2013

En novembernatt i skogen


I går tog jag och Micke en förmiddagstur i skogen för att leta upp ett lämpligt ställe att tillbringa natten på. Eftersom vi skulle fira Teresias födelsedag på kvällen så ville jag förbereda med att sätta upp ett vindskydd och fixa med ved, så att det bara skulle vara att åka ut direkt efter kalaset. 




Orrar

Vi åkte iväg strax före åtta och då regnade det för fullt! Men precis när vi kom fram så slutade det och sen var det uppehåll hela natten och fram på förmiddagen idag. Så man kan verkligen säja att vi hade tur med vädret, samtidigt som jag tycker att det är bra att "prövas" i lite sämre väder med.



Pusshunden Sickan

Elisabeths goda foliepaket, med Fetaost, Pesto och körsbärstomater...

För en stund kom månen fram på himlen och gav en magisk stämning. Vi satt länge vid elden och åt och drack gott. Elisabeths fetaost i foliepaket rekommenderas varmt! En halv fetaost bit, lite olja, en klick pesto och halverade tomater som sedan värms över elden, så smarrigt!!






Eftersom marken var ojämn så fick vi palla upp med lite vedträn under liggunderlagen, för att inte halka på varann och sen hade vi det varmt och skönt i sovsäckarna och sov som stockar hela natten. Vaknade till på morgonsidan av att orrarna var i full gång med att spela och jag kunde skymta deras vita stjärtar nere på myren. Ett väldigt trevligt uppvaknade med andra ord :D




Frukost på gång





Efter frukost låg vi sen länge och drog oss, innan det slutligen var dags att packa ihop. Ville egentligen stanna längre, men plikterna där hemma kallade och jag är iallafall jätteglad att jag äntligen fått mej en utenatt!!


...och med risk för att vara tjatig så ber jag er som inte röstat att gör det HÄR. Jag vill så gärna komma iväg på Fjällräven Polar, ett äventyr för livet!!