söndag 1 september 2013

Kvällens hundträning med vaktel


Idag har vi spenderat ett par timmar på ett regnigt Barnens dag och efter det blev det några timmar i skogen där vi tränade tillsammans med Mary Lostråle och hennes hundar. Vi turades om att gå en bana med olika störningsmoment i form av vingar på en propeller, den rörliga haren och en låtsasfågel som flög i luften. Jag tycker det gick ganska bra med stannaövningarna den här gången, men jag måste träna på att vara mer direkt med beröm och tillsägelser. Jag hinner liksom inte alltid med...

Sen fick hundarna spåra upp en vaktel som satt i en bur. Det gick lite så där, Najo fattade stånd alldeles intill buren och när jag kom fram så tändes hans tävlinginstinkt och han störtade fram mot buren. Precis som han gör när vi jagar ripa. Nu hade jag honom i lina så jag kunde stoppa honom, men det var svårt att hinna med. Vet inte hur man ska få bukt med det beteendet, men förhoppningsvis kan vi klura ut några passande övningar. 

Sedan avslutade vi med apportering av en fasan och det gick som vanligt galant. En sak som vi har lyckats med iallafall :) Men det är verkligen inte lätt att träna en stående fågelhund och det är många saker jag önskar att jag gjort annorlunda. Jag har ju alltid tyckt att Najo är lydig, men när det kommer till spännande jaktsituationer så gör han precis som han vill och jag måste se till att träna mer lydnad, kontakt och stadga!. Som tur är han rätt lättlärd så förhoppningsvis ska jag få till det till slut, bara jag enaegerar mej och tränar ofta!


7 kommentarer:

 1. the quail must have been terrified! :)

  SvaraRadera
 2. Verkar så intressant det där!

  SvaraRadera
 3. Frem et steg og tilbake tre steg, det er det som kjennertegner hundetrening Susanne :-) Bare jobb på du, det ordner seg til slutt - garantert!

  SvaraRadera
 4. Häftigt med en vaktel som träningspippi.
  Det är nog inte lätt att träna för fågel. Mina behöver ju bara springa efter spåret och skalla...

  SvaraRadera
 5. Kul träning med en riktigt fågel, och visst kommer ni att få till Najo det är bara att jobba på ;)

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...