torsdag 19 september 2013

Grottmys i regnet


Regnvädret till trots så packade jag ner ved, en termos med kaffe och rester från gårdagens middag i ryggsäcken och for till skogs. Tanken var att fara upp till Rännarsjön, men en låst vägbom satte stopp för de planerna. Åkte  tillbaka till skogen här i närheten, där vi möttes av en skylt med texten "Jakt pågår, lös hund".  Regnet öste nu ner ordentligt, så jag bestämde mej för att bara gå till Stor-sten som låg en liten bit in i skogen. Hittade en skyddad plats under ett stort stenblock och började försöka få upp en eld. 

Men det visade sej vara rent omöjligt, tändstickorna gick bara sönder trots att de hade legat torrt i fickan. I ren frustration förbrukade jag hela asken, men fukten gjorde att toppen bara smulades sönder. Besviket packade jag ihop och gick tillbaka till bilen. Men där hittade jag en ny tändsticksask och tänkte att nog är det väl fasiken om jag inte får upp en eld och gick tillbaka. Men det krävdes ett antal stickor innan jag till slut fick upp en eld och det trots att jag hade både torr ved och tidningspapper.

Något jag måste se till att lära mej är att kunna göra upp eld utan att ta med mej ved hemifrån, man vet aldrig när det kan behövas och så måste jag skaffa mej någon typ av stormtändare som även funkar när det regnar...


Mysigt med eld

Trägen vinner ;)


Skönt att sitta i skydd från regnet

Rester från gårdagens middag värmdes i foliepaket  :)Trots att vi var ute en bra stund så var inte Najo särskilt glad när vi kom tillbaka till bilen. Vi hade ju inte gått så långt och han ville förstås springa av sej lite. Men det kompenserade jag ikväll med att ta en runda runt Ögeltjärnsberget och nu ligger han  utslagen i soffan bredvid :)

16 kommentarer:

 1. Härligt! Önskar jag var med. Har du varit till Vändåtberget någon gång? Saknar mina "knasutflykter" och tältningar. En gång var jag borta i 4 veckor utan att någon saknade mej!!

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja "trägen vinner" heter det väl :-) Och om man väl fått upp eld å lite lä på det så är ju regnet ganska mysigt! :-) Ett tips är att alltid ha "stormstickor" med...Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. glad you got your fire started. i am jealous for the rain. :)

  SvaraRadera
 4. Mary: Nej jag har inte varit där, men både Vändåtberget och Kålhuvudet står på besökslistan :)

  SvaraRadera
 5. Häftiga och spännande utflykter som du gör! Och intressanta bilder bjuder du på.
  Ha det fortsatt gott!
  /SA

  SvaraRadera
 6. gå tur i regnvær er kult synes jeg, og med en liten bål er det enda bedre. flott innlegg også de bilder under.

  SvaraRadera
 7. Hej där, nu har vi förmodligen nåtts av samma regnperiod här. Beundrar din kraft att ta dig över tröskeln och komma ut. Fina bilder och mysigt trots allt.
  Regniga hälsningar
  M

  SvaraRadera
 8. Oftast är det inte så farligt mer regn. Men ibland kan det bli lite träligt. Ni verkar å andra sidan ha haft det riktigt mysigt.

  SvaraRadera
 9. Everyday it's a pleasure to see so much wonderful pictures Susanne....Thanks again.

  Greetings from Holland, Joop

  SvaraRadera
 10. Hi Susanne,
  I am glad that the fire was still burning.
  Najo is really wet from the rain.
  Greetings Irma

  SvaraRadera
 11. Always nice to see that you go out even in not so good weather. Looks very comfortable.
  Have a beautiful weekend. :)

  SvaraRadera
 12. Så kos:)) virkelig trivelig å sitte under steiner, lytte til bålet og regnet..terapi:))) love it!

  SvaraRadera
 13. Börja använd tändstål funkar alltid även till trangia

  SvaraRadera
 14. Härliga bilder trots regnet....

  SvaraRadera
 15. Ingen kan säga att du ligger och latar dig om dagarna! Din utflyktslust tycks omättlig. T o m när det regnar... Men det är på det sättet man upplever något i naturen och din inställning måste applåderas. På tal om regn förvaarar jag tändstickorna i plastpåse, har aldrig varit något användningsproblem med dem. Men regnen i Norrland är kanske något helt annat än vad jag är van vid.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 16. Tackar för alla trevliga kommentarer :))

  Mona: Ja det finns ju en del bra att ha grejer med sej, stormstickor ska jag komma ihåg :)

  Robert: Har ju faktiskt ett tändstål, men har fått för mej att det är så svårt...borde kanske lära mej att använda det :))

  Klas: Nä, regnen är nog inte värre här ;D...vet inte varför topparna bara ramla de av så där, de hade ju inte blivit blöta...Å tack för applåderna :))

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...