"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

söndag 9 december 2012

Adventsmys i en grotta



Första turen på snöskorna är nu avklarad och det var helt underbart! Jag och Najo gick upp på berget och det var ganska så jobbigt att ta sej upp, för snön som har kommit är väldigt fluffig så man sjunker igenom, men det är ju bara bra att man får jobba lite extra och när vi kom upp hittade vi en mysig liten grotta som passade perfekt till fikaställe :)



Najogubben i djupsnön :)

och jag njuter av det vackra vinterlandskapet...


Sitter och funderar på om man kanske skulle ta och övernatta här fram på vårkanten...

Det är så mysigt att gå ut på egen hand och jag tror att det är nyttigt att bara vara för sej själv då och då, även om det är trevligt med sällskap ibland. Men man njuter av alla intryck på ett annat sätt när man är ensam och man får tid att tänka och fundera i lugn och ro...




"Jag tänder ett ljus i advent..."

Visst ser det väl mysigt ut?



Jag kan också verkligen rekommendera alla att skaffa sej ett par snöskor, för det är så otroligt härligt att ta sej fram i naturen på detta sätt. Men med eller utan snöskor, så är ju huvudsaken att man tar sej ut, för skogen och naturen ger en verkligen energi, harmoni och livskraft! oavsett väder... :)


27 kommentarer:

  1. Thanks for this wonderful post Susanne,your pictures are always so nice to see.

    Greetings, Joop

    SvaraRadera
  2. You had a wonderful walk in the snow togehther with Najo. Beautiful impressions and lovely photos.

    SvaraRadera
  3. Ja her har du hatt en fin tur ser jeg, flott bildedokumentasjon.

    Ottar

    SvaraRadera
  4. du har helt rett, helt topp å komme seg lader batteriene å kombinere med foto gjør det mer spennede

    SvaraRadera
  5. Så fin dag ni fick du och Najogubben. Fina, harmoniska bilder. Bra ide´att ta med sig adventsljuset. Här snöar det hela tiden så det blir inte så mycket fotande utomhus.
    Kram, kram

    SvaraRadera
  6. Ser verkligen härligt ut ,fina bilder också ,kram Nette

    SvaraRadera
  7. congrats on breaking in the snowshoes! and finding a cozy place to rest, too!

    SvaraRadera
  8. Vi var också ute med skotrarna idag. Som vanligt har du underbara bilder! Tittar in för att önska dig och din familj en underbar 2:a advent!

    SvaraRadera
  9. This is really a nice post Suzanne. I know the feeling of being alone in nature is wonderful and different compared to being with others. Like you explain, it does make you think diffently and the relaxation is great.
    I love your pictures; they are unique!
    Greetings, Louise

    SvaraRadera
  10. I am also like you. I love sometimes to be in the nature by myself. I feel this way I more closer to it.

    I love so much every picture. And especially when you are sitting by the tree or rock and thinking about staying there until spring will come.

    Great post, excellent pictures!

    Hugs from Kaya.

    SvaraRadera
  11. Ljuvliga trakter du bor i! Och mycket vackra bilder tar du också!:)
    Såg på ditt förra inlägg att ett av rådjuren har sina horn kvar. Vi har ett här vi också i år och vi funderar på vad det är som felas. De brukar inte ha horn den här tiden, de fäller dem under hösten. Något hormonfel förmodligen eller känner du till varför?

    Mvh Karin

    SvaraRadera
  12. Som vanligt bjuder du på fantastiska vinterbilder som syresätter sinnena!
    kram E

    SvaraRadera
  13. Många skor har jag testat, men aldrig snöskor;) Verkar roligt, undra om de finns i modell mini för W? Rogivande bilder!

    SvaraRadera
  14. Visst behöver man lite egentid ibland. De verkar ha varit en fin och kontemplativ tur du fick dig denna andra advent (borde det inte varit 2 ljus?)

    SvaraRadera
  15. Jo det borde ju såklart ha varit två ljus :)) Men jag fick bara med mej ett i all hast :)

    SvaraRadera
  16. Så mysigt du och vovven haft det.Och vilken högtidsstund där i grottan.
    Detdär med att vara ensam.Så kan jag känna när jag är ute med kameran och fotar.Då är det lixom bara naturen och jag och full koncentration och eftertanke på allt vackert omkring en.
    Kramiz.

    SvaraRadera
  17. Fantastiskt mysigt! Klart du ska köra en övernattning där! :-) Jag har faktiskt funderat på snöskor...funkar de hela vintern? I mycket snö, lös snö, mjuk snö? När är de ett bättre alternativ än skidor? Kanske beroende på terrängen? Tusen frågor...Trevlig andra advent! :-)

    SvaraRadera
  18. Snöskor har du visat upp tidigare. I går önskade jag att jag lyssnat på Dig tidigare. Jag slet i snön, pulsande nära till knäna, drygt blev det. Blir absolut mitt nästa köp./brita

    SvaraRadera
  19. Mona: Ja de funkar hela vintern och absolut i mycket snö och i olika sorters snö, även när det inte burit med skidorna (tegsnäs)(men i den kall snö som vi har just nu, så finns ingen bärighet, men då funkar ju inte skidorna heller) De är definitivt ett bättre alternativ i snårig terräng, eller där det är brant uppför eller tätt med träd. Ja man tar sej ju fram överallt, men det går ju inte lika fort som med skidor, spec inte nerför :)) TSL (Escape)är mycket lätt och smidig och har en BRA bindning, så den rekommenderar jag. De är ju också perfekta att ta med på skoterturen :)

    SvaraRadera
  20. Brita: ja det tycker jag definitivt du ska gör, se ovan :)

    SvaraRadera
  21. What a magical place. With the candle it's really atmospheric. :)

    SvaraRadera
  22. Hi Susanne,

    You certainly have found your moments out there in nature. Snow everywhere, beautiful landscape and plenty of time to let your thoughts go freely. It must have been very relaxing to refresh your mind. Your blog gave a good impression about the way you felt!
    Greetings, Kese

    SvaraRadera
  23. Vilken häftig mysgrotta ni hittade.
    Stämningsfulla bilder även om man kan förstå att det var lite kallt men värmen kom väl upp när ni travade genom djupsnön igen.
    Du hittade inga snöskor till stackars Najo ? Helt på egen hand var du ju inte men förstår vad du menar.
    Ha det gott ! Ronnie

    SvaraRadera
  24. Vad trevlig utflykt du gjort ...visst är det skönt med egentid.
    Jättefina bilder och Najo är hur fin som helst.

    SvaraRadera
  25. Javisst ser det mysigt ut :-) Jeg har litt problemer med å kommentere hos deg i dag, jeg får feilmeldinger i to poster. Det nyeste innlegget ditt er jo så herlig med Najo ikke tiggende. hehe kjenner igjen det blikket som bare ser ut i luften :-)

    SvaraRadera
  26. Es ist schön zwischendurch alleine zu sein und die Ruhe zu geniessen. Hier wo ich wohne, kann man das nicht mehr machen, es hat zu viele Menschen. In den Alpen geht das während der Nebensaison.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar och glöm inte att skriva ditt namn om du kommenterar som "anonym"

ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

Fjällripan <3