"Livet är nu- inte sen! Så lev som du vill, förverkliga drömmar och gör mer av det som gör just DEJ glad"

torsdag 28 juli 2011

Himmel, vilken himmel!...






Det är fantastiskt hur himlen kan skifta i färg och utseende från dag till dag, här ännu en vacker solnedgång vid Veckefjärden från ikväll...

It is amazing how the sky can change the apperance from time to time, here is another sunset at Vecke Bay tonight...

Skywatch

En liten fågel...






En liten fågel i björnlokan. Det vackra vädret fortsätter och nu blir det stranden, det gäller att passa på. Sen ska vi packa för imorrn åker vi till Åre för att besöka vildmarksmässan i Fäviken. Vi hade sån tur att få tag på en lägenhet där för 600 kronor för en helg! Sedan har vi tänkt att fortsätta resan till Storulvån och vidare till Norge  :)

Jag gissar på att detta är en lövsångare, någon som vet?

måndag 25 juli 2011

På ett grässtrå...



   ...klättrar en liten nyckelpiga :D


                                                  

...och det är faktiskt den enda nyckelpigan jag sett den här sommaren.


Macro Monday

söndag 24 juli 2011

Bland näckrosorna...



...simmade den här lilla gräsands familjen förbi...




Vi hade sommarens varmaste dag igår med 30 grader i skuggan och vi var som vanligt och badade hemma vid sjön. Det här måste vara den bästa sommaren på flera år, mycket sol och nästan inget regn, kanske lite för lite regn men jag klagar inte... :)


fredag 22 juli 2011

Skärgårdsliv...


Redan en veckas semester har förflutit och det blir inte så mycket tid framför datorn, så uppdateringen på bloggen är dålig, men så är det väl för de flesta i semestertider. Vi har tillbringat de senaste dagarna på havet, med övernattning i båten på Ulvön. Lite varierat väder, men varmt och skönt iallafall och idag var vi ner till Nordingrå, Rävsön, där vi var bjudna på mat med hela tjocka släkten.


Havsfiske på väg ut till Ulvön

Charmiga hus på ön

 Ulvön by night.


Bönhamn.
Kajakpaddlare


söndag 17 juli 2011

Ett smultronställe...

Smultron <3

Utsikt från Hålviken, Köpmanholmen




Ulvöbåten





Bilderna är från en utflykt till Hålviken häromdagen.


Dagen idag har bjudit på vackert väder, kajakpaddling och vattenskidåkning. Fast jag kan inte skryta över någon åkning, för efter tre försök, kallsupar och möra ben så gav jag upp. Det är väl 15 år sen jag åkte sist, men jag var säker på att jag skulle klara det, så jag blev väldigt besviken på mej själv. Men för maken och syrran gick det iallafall galant. Sen blev det älgkött på Murrikkan, kubbspel med barnen och till sist en cykeltur hem för mej, en lagom sträcka på 15 km. En riktigt bra dag med andra ord :)

lördag 16 juli 2011

10/10 på eftersöksprovet, spår och vatten!

Duktig kille med en mås som är nästan lika stor som han själv...
 
Så var eftersöksprovet i Gideå avklarat. Det var 7 hundar som startade varav två kleiner munsterländer, en grosser och fyra vorsthrar, så vi höll på nästan hela dagen. Jag trodde inte att jag skulle bli nervös, men det blev jag, benen skakade när jag stod vid stranden och väntade på Najo. Men det hör väl till, antar jag. Najo skötte sej exemplariskt och fick högsta möjliga poäng i öppen klass, så det känns fantastiskt roligt. Nu är det bara att bestämma sej för om och isåfall vilket/vilka jaktprov vi ska vara med på... 
 
 



fredag 15 juli 2011

Semester!

Nu blir det till att lata sej och ha det gott...

inga måsten, bara göra det man vill!

och njuta av varma sommarkvällar...

så himla skönt det ska bli!



Nu är det dags, fyra och en halv veckas semester! Hoppas att vädret fortsätter på samma vis som hittills, med mycket sol och bad. En resa till Åre, Fävikens Game Fair är inplanerad och då passar vi nog på att åka till Storulvån och tältar och vandrar där ett par dar. Sen har jag även sparat en hel del semesterdagar för kommande fjäll och skogsjakter också!

torsdag 14 juli 2011

Liten...



Ikväll var det lite svalare i luften efter gårdagens åskoväder, men solen sken iallafall och jag tog en promenad uppe vid Hamptjärn. Det kryllade av smågrodor vid vattnet och jag plockade upp en i min hand, så liten och söt. När man var barn fick man alltid höra att man inte skulle ta i dem, för att grodorna bränner sej av ens kroppsvärme, men det är nog bara en myt...



En liten,nybliven groda....

den här ville iallfall inte stanna kvar i min hand, utan tog ett jättekliv för att komma undan...
NF macro

onsdag 13 juli 2011

Några gråsparvar och en duva...


En duva ute på morgonpromenad...

Igår kväll var vi in till hamnen och åt glass och fick genast sällskap av de här söta tiggarna...






World Bird Wednesday

måndag 11 juli 2011

En älg i björkskogen...






Gaustafallet, Leipikvattnet.

Det är ju alltid lika roligt när man får se älg, den här kon såg vi på fjällresan. Hon poserade villigt och visade sej från alla sina bästa sidor innan hon sprang vidare in i skogen. Jag tycker att det är jättesvårt att se skillnad på tjur och ko, men eftersom den här inte har några horn så drar jag slutsatsen att det är en ko. Ett annat sätt att avgöra kön är att titta på baken, kon har en tydlig ljus strimma där bak, men jag vet inte om jag tycker att det syns så tydligt på den här älgen...

We saw this moose on our mountain trip last week. I find it very difficult to see the differents between  male and  female,  but since this one has no horns I make the conclusion that it is a  cow.

söndag 10 juli 2011

Vackert väder!


Det vackra vädret håller i sej och det har blivit många, härliga dagar på stranden med sol och bad. Det är ju för skönt med sommar, då man tillbringar den mesta tiden utomhus. Jag har haft sådan tur att jag varit långledig de här fina dagarna och nu börjar nedräkningen, tre nätter sen blir det semester! :)




lördag 9 juli 2011

Lappsparv och ljungpipare...

Lappsparv, hona- Stekenjokk.

Det här är första gången jag sett Lappsparvar och de var väldigt nyfikna och sociala. Vi hade flera stycken utanför tältet och de höll sej i närheten hela tiden.




Lappsparv- Hane


Ljungpipare- Golden Plover.

Vi fick även se några vackra ljungpipare och även de var en helt ny fågelart för mej och tack vare att vi träffade några fågelskådare så fick jag namnet på dem. Jag hade även hoppats på att få se blåhaken, en fantastiskt vacker fågel och då speciellt hannen med sin kraftigt blåa färg på halsen, men någon sån kunde jag inte se. Brushanar, sjöorrar och en massa andra fåglar ska visst också finnas där, fåglar man inte haft en aning om att de ens finns. Det skulle vara så otroligt roligt att få se dem alla någon gång...