tisdag 19 april 2011

Skogsfågeljakt


Lite blandade bilder från 2010 års höstjakter. Här nedan var det Teresia och jag som var ute på fågeljakt. Vi gick o gick men inga fåglar syntes till. Efter halva dagen kom vi fram till en myr och där mitt ute på en liten ö satt en stor kull orrar. Men alldeles för långt borta för hagelbössan. De flög iväg när vi närmade oss, så vi satte oss ner en stund, tänkte att de kanske kommer tillbaka...Där vi sitter och pratar så vänder jag mej om och får syn på en orre i ett träd, tre meter från oss!! Hur kunde vi missa att han landat där! Det var dessutom det enda trädet där. Han flög "skrattande"s iväg...


Här hade en bäver varit framme och fällt ett träd över vägen under natten.


Här var en av gångerna jag var och jagade med min bror. Det var första gången Najo och Hesso jagade ihop, men det gick bara bra. Den här gången stod Najo för två tjäderhönor, men innan jag hunnit fram så hade de redan lättat. Hesso fick tag på ena och brorsan fick med den hem :)

Här är det gubben och jag som är ute.

Många härliga turer blev det till vår nya jaktmark, önskar bara att hösten skulle vara lite längre, den går alldeles för fort. Men jag har tur som jobbar så att jag kan gå ut nästan varje dag. Men det är en svår jakt det här, och ännu svårare i skogen än på fjället. Men roligt! Ännu en dråplig historia inträffade när jag och syrran var ute då vi ser hur en tjäder kommer flygandes med Najo skällandes!? efter. Vi ser ungefär var tjädern landar så vi springer dit. Men vi kan inte se tjädern någonstans, jag kopplar hunden och tittar runt, funderar på var tusan han tog vägen...Då rasslar det till i tallen bredvid oss och där for tjädern...5 kommentarer:

 1. Roligt att se bilder från dina jakter :)

  SvaraRadera
 2. Sååå underbara bilder.
  Så roligt att följa...
  kram

  SvaraRadera
 3. Det var en väldig klok tjäder ;)
  DEt var så fina bilder .. även om jag inte är så mycket för jakt ..min make har jagat mycket när han var yngre ..så man fick lära sig att stå ut med sånt :)
  ha det så gott
  kram /Mimmi

  SvaraRadera
 4. Du börjar bli en fena på det här med collage. Supersnygga!!
  Så himla roligt att läsa och se bilder från er jakt :-)
  Ha en trevlig kväll
  Sinna

  SvaraRadera
 5. Du får var med om mycket på dina jakter.Jag har aldrig sett varken tjäder eller orre...
  Fasaner har vi några här men de är inte många de heller. För några år sedan kläckte vi fram jaktfasaner till utsättning, spännande.

  SvaraRadera

Jag blir väldigt glad om du lämnar en hälsning hos mej :)

och ev frågor försöker jag besvara här i kommentarsfältet.

♥ Fjällripan ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...